Energy Efficiency Classification

Energi- & luftklassifisering

Europeiske filterbrukere vil nå oppleve det mye enklere å velge riktig filter med hensyn til energi effektivitet og IAQ (Indoor Air Quality). Dette på grunn av Eurovents nye energi klassifisering system.

Den nye klassifiseringen er basert på EN779:2012. Denne gir brukeren en klar forståelse av filterets årlige energiforbruk, start effektivitet og minimum effektivitet (ME).  Denne informasjon vil synliggjøre forskjellene mellom våre filter og våre konkurrenter, og det vil bli enklere å velge rett filter til rett bruksområde med best energieffektivitet og filtrering.                                           

Dette vil bli mer og mer viktig ettersom EU direktivene pålegger offentlige bygninger en forbedring av dagens energieffektivitet. 10% - 20% av elektrisitets forbruk i bygninger benyttes i dag til varme, ventilasjon og air conditioning systemer. I tillegg til å redusere energi forbruk må også bygningseiere redusere driftskostnadene. Velger man riktig filter med best energi effektivitet vil det bidra til lavere kostnader samt forbedring av IAQ.

Filterbrukere i Europa bør kontrollere at deres filterleverandør er Eurovent sertifisert. Det skal være et Eurovent merke på filtereskene og filteret skal ha en test protokoll basert på EN 779:2012.

Med stigende energipriser og nye energi direktiver vil det alltid være lønnsomt å spare energi ved å bruke de rette luftfiltere.

Kontakt

Kom i kontakt med oss

Kontaktdetaljer
NYHETSBREV

Abonner på nyhetsbrev fra Camfil